Autor
- (wielu autorów) (1)
- Armstrong, Carmichael, Joffre-Ny (1)
- Bates William H. (1)
- Batkiewicz Władysław (1)
- Bednarczyk-Witoszek, Ewa (2)
- Bieniok Henryk (1)
- Biritz Lisa (1)
- Bourbeau Lise (3)
- Brousse Myriam (1)
- Chumba Lama, Chumba Ute (1)
- De Angelis David (1)
- Dynowska, Beata (1)
- Eden Donna (1)
- Emoto Masaru, Fliege Jürgen (1)
- Fingerbild Bob (2)
- Georgieff Georg Stefan (1)
- Głowinkowska-Domagała Eliza (1)
- Gołybard Eugeniusz (1)
- Grodecka Maria (1)
- Herkert Rolf (1)
- Huber Georg (1)
- Iljina Swietłana (2)
- Jakubik-Hajdukiewicz, Joanna (1)
- Kapłanek Andrzej (2)
- Kostina Lidia (2)
- Kruczek-Schumacher, Margarethe (1)
- Kushi Michio, Jack Alex (1)
- Lad, Vasant (1)
- Lee Ilchi (1)
- Lipiński Zbigniew (1)
- Matela Leszek (2)
- Nowicki Daniel (1)
- Ogorevc, Marjan (2)
- Ohsawa Georges (1)
- Pareto Agnieszka (1)
- Peszko, Beata (2)
- Piątkowski Dawid (1)
- Poggel J. Manfred (1)
- Sandy Taikyu Kuhn Shimu (1)
- Schirner Markus (1)
- Seefelder Frank (1)
- Sikora, Jerzy A. (1)
- Silva Jose, Stone Robert B. (1)
- Simonsohn Barbara (1)
- Stümpfig-Rüdisser Tina (1)
- Szerstiennikow Nikołaj (4)
- Tenk, Hermine Dr (1)
- Tepperwein Kurt (1)
- Vanier Jean (1)
- Vetters Simone (1)
- Wiegel Suzan H. (1)
- Wirga Mariusz (1)
Cena
-
od
do
Leczenie rumiankiem
Wywary z niego stosowano przeciwko zapaleniu przewodu pokarmowego i jako środek napotny przy przeziębieniu. Rumianek był także stosowany jako środek żółciopędny, ale głównie przeznaczony był do płukania, przemyć i okładów. W podręcznikach ludowych uzdrowicieli tamtych czasów znajduje się taki przepis: „Komu dokucza ból gardła, niech weźmie szklankę chudego mleka, szklankę wody i po jednej szczypcie rumianku, kwiatu lipy i czarnego bzu - wszystko wymieszaj, zagotuj, przecedź przez szmatkę, schłodź i pij zamiast herbaty”.
Dostępność: dostępny
Co powinniśmy jadać a czego unikać
Pasjonująca lektura prezentująca nowatorskie podejście do procesu leczenia. Autorka udowadnia, że to co jemy ma istotny wpływ na funkcjonowanie organizmu i nasze zachowanie.
Poprzez tą dietę zmierza do diety idealnej, która doprowadza do całkowitego zdrowia i likwiduje przypadłości, których często nawet nie zauważamy. Dietę tą można również zastosować w sposób zgodny z dietą optymalną i wegetariańską.
Dostępność: dostępny
Leczenie burakiem
Burak od dawien dawna należy do arsenału środków leczniczych wykorzystywanych w aptece natury. O wartości buraka ćwikłowego przesądza jego unikatowy skład: witaminy, potas, jod, żelazo, białka i błonnik. Prócz walorów smakowych zarówno korzeń, jak i liście tego CUD-WARZYWA mają liczne właściwości lecznicze.
Dostępność: dostępny
Dieta Dobrych Produktów
Książka prezentuje autorską Dietę Dobrych Produktów (DDP) oraz przedstawia jak poruszać się po różnorakim zaopatrzeniu organizmu celem nie obciążania jednego, zwykle nadużywanego szlaku metabolicznego. DDP chroni przed infekcjami, likwiduje wszechobecne nadciśnienie samoistne, nadwagę i nękające większość ludzi – dolegliwości żołądkowo-jelitowe. Odkrycie i opisanie w niniejszej książce przyczyn Fenomenu Brzasku (wysoka poranna glukoza – jeszcze przed pierwszym posiłkiem) w cukrzycy I i II jest kamieniem milowym w dietetyce dotyczącej zarówno starzenia się jak i powstawania nowotworów.
Dostępność: Nakład wyczerpany
50,00 zł