Autor
- (wielu autorów) (1)
- Armstrong, Carmichael, Joffre-Ny (1)
- Bates William H. (1)
- Batkiewicz Władysław (1)
- Bednarczyk-Witoszek, Ewa (2)
- Bieniok Henryk (1)
- Biritz Lisa (1)
- Bourbeau Lise (3)
- Brousse Myriam (1)
- Chumba Lama, Chumba Ute (1)
- De Angelis David (1)
- Dynowska, Beata (1)
- Eden Donna (1)
- Emoto Masaru, Fliege Jürgen (1)
- Fingerbild Bob (2)
- Georgieff Georg Stefan (1)
- Głowinkowska-Domagała Eliza (1)
- Gołybard Eugeniusz (1)
- Grodecka Maria (1)
- Herkert Rolf (1)
- Huber Georg (1)
- Iljina Swietłana (2)
- Jakubik-Hajdukiewicz, Joanna (1)
- Kapłanek Andrzej (2)
- Kostina Lidia (2)
- Kruczek-Schumacher, Margarethe (1)
- Kushi Michio, Jack Alex (1)
- Lad, Vasant (1)
- Lee Ilchi (1)
- Lipiński Zbigniew (1)
- Matela Leszek (2)
- Nowicki Daniel (1)
- Ogorevc, Marjan (2)
- Ohsawa Georges (1)
- Pareto Agnieszka (1)
- Peszko, Beata (2)
- Piątkowski Dawid (1)
- Poggel J. Manfred (1)
- Sandy Taikyu Kuhn Shimu (1)
- Schirner Markus (1)
- Seefelder Frank (1)
- Sikora, Jerzy A. (1)
- Silva Jose, Stone Robert B. (1)
- Simonsohn Barbara (1)
- Stümpfig-Rüdisser Tina (1)
- Szerstiennikow Nikołaj (4)
- Tenk, Hermine Dr (1)
- Tepperwein Kurt (1)
- Vanier Jean (1)
- Vetters Simone (1)
- Wiegel Suzan H. (1)
- Wirga Mariusz (1)
Cena
-
od
do
Leczenie rumiankiem
Wywary z niego stosowano przeciwko zapaleniu przewodu pokarmowego i jako środek napotny przy przeziębieniu. Rumianek był także stosowany jako środek żółciopędny, ale głównie przeznaczony był do płukania, przemyć i okładów. W podręcznikach ludowych uzdrowicieli tamtych czasów znajduje się taki przepis: „Komu dokucza ból gardła, niech weźmie szklankę chudego mleka, szklankę wody i po jednej szczypcie rumianku, kwiatu lipy i czarnego bzu - wszystko wymieszaj, zagotuj, przecedź przez szmatkę, schłodź i pij zamiast herbaty”.
Dostępność: dostępny
Leczenie burakiem
Burak od dawien dawna należy do arsenału środków leczniczych wykorzystywanych w aptece natury. O wartości buraka ćwikłowego przesądza jego unikatowy skład: witaminy, potas, jod, żelazo, białka i błonnik. Prócz walorów smakowych zarówno korzeń, jak i liście tego CUD-WARZYWA mają liczne właściwości lecznicze.
Dostępność: dostępny
Podręcznik energetycznego uzdrawiania
Stosując zasady opisane w tej książce możesz optymalizować naturalne możliwości ciała, które potrafi samo siebie utrzymywać w zdrowiu. To praktyczny poradnik, który pomoże Ci w pozbyciu się powszechnie znanych dolegliwości (od zapobiegania przeziębieniom do uśmierzenia bólu nerek), wobec których tradycyjne metody leczenia są bezskuteczne.
To, czego uczysz się na własny użytek, możesz też stosować dla dobra Twoich bliskich.
Dostępność: dostępny