Piece w ogrodzie
Opis
Czy wiesz, że piec piekarski ma już ponad 5000 lat?
Czy pamiętasz niezapomniany zapach i smak chleba z dzieciństwa?
Dzięki tej książce poznasz nie tylko budowę, ale także historię, tradycje i metody wypieku chleba w najbardziej naturalny sposób. Piece służą także do wypieku wszelkiego rodzaju ciast, deserów, warzyw, zapiekanek, pizzy, a nawet mięs. Kilkanaście oryginalnych i tradycyjnych przepisów zawartych w książce pozwala sprawdzić się doskonale w roli piekarza.
Dzięki przedstawionym tutaj szczegółowym instrukcjom, w zależności od potrzeb i możliwości (także finansowych), można samemu krok po kroku zbudować piec piekarski: począwszy od prostego małego pieca z gliny, przez piec ogrodowy, a skończywszy na murowanym piecu piekarskim w domu. Budowa pieca z tą książką będzie przebiegała bezproblemowo, ponieważ uwzględniono materiały budowlane dostępne na polskim rynku.
Mamy nadzieję, że książka ta zachęci do kontynuowania wspaniałej tradycji wypieku chleba i nie tylko...
Pliki do pobrania:
Dane techniczne
Autor / autorzy | Claudia Lorenz-Ladener - wydawca |
Pełny tytuł | Piece w ogrodzie. Instrukcje budowy pieców kamiennych i glinianych |
Tytuł oryginału | Holzbacköfen im Garten. Bauanleitungen für Lehm- und Steinöfen |
Wydanie | Pierwsze |
Tłumaczenie | Katarzyna Jamrozik |
Język oryginału | niemiecki |
Format | 170x240 mm |
Ilość stron | 176 |
Oprawa | miękka |
ISBN | 978-83-7649-082-3 |
EAN | 9788376490823 |
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.