
Leczenie rumiankiem

Wywary z niego stosowano przeciwko zapaleniu przewodu pokarmowego i jako środek napotny przy przeziębieniu. Rumianek był także stosowany jako środek żółciopędny, ale głównie przeznaczony był do płukania, przemyć i okładów. W podręcznikach ludowych uzdrowicieli tamtych czasów znajduje się taki przepis: „Komu dokucza ból gardła, niech weźmie szklankę chudego mleka, szklankę wody i po jednej szczypcie rumianku, kwiatu lipy i czarnego bzu - wszystko wymieszaj, zagotuj, przecedź przez szmatkę, schłodź i pij zamiast herbaty”.
Dostępność: mała ilość
Leczenie burakiem

Burak od dawien dawna należy do arsenału środków leczniczych wykorzystywanych w aptece natury. O wartości buraka ćwikłowego przesądza jego unikatowy skład: witaminy, potas, jod, żelazo, białka i błonnik. Prócz walorów smakowych zarówno korzeń, jak i liście tego CUD-WARZYWA mają liczne właściwości lecznicze.
Dostępność: dostępny
Energia dla zdrowia

Zmęczony? Nieskoncentrowany? Bezsilny?
Ten niewielki poradnik to prawdziwy skarb. Pokaże on wam jak dzięki łatwym technikom skutecznie podnieść poziom własnej energii.
Praca z energią może być prosta. Nie wierzysz? Sprawdź sam!
Dostępność: mała ilość
Drzewa pomagają leczyć

Drzewo – to źródło inspiracji, wytrwały dawca energii, symbol wzrostu, mocy i wiecznego odnawiania się życia w cyklu przyrody. Czy i Ty chciałbyś, aby zostało Twoim przyjacielem i pomocnikiem, aby Cię uzdrawiało?
Dostępność: dostępny
Zdrowie na twoim stole cz.2

Co jeść, jak, kiedy i ile, aby przywrócić i zachować zdrowie? Odpowiedzi na te pytania udziela doktor nauk medycznych, jedna z najbardziej znanych specjalistów dietologii leczniczej – Swietłana Iwanowna Iljina.
W serii książeczek Zdrowie na twoim stole znajdziesz zbiór diet, wskazówek i rekomendacji żywieniowych. Wybierz dla siebie te, które uznasz za najlepsze, i stosuj konsekwentnie, aby uzyskać pożądany efekt leczniczy.
Dostępność: dostępny